BIJGEWERKTE AIM-genoteerde software- en managed services-outfit K3 moet zijn verliesgevende Microsoft Dynamics-resellerdivisie in handen van beheerders brengen te midden van commerciële onvoorspelbaarheid veroorzaakt door COVID-19.

Het nieuws werd vanochtend aan beleggers bezorgd, samen met de bevestiging dat het ERP-huis in het middensegment een lening van £ 6 miljoen had gekregen van Barclays en twee aandeelhouders en een herhaling dat het de publicatieresultaten voor het jaar uitstelde tot 30 november.

De contante financiering zal worden gebruikt om “de liquiditeitspositie van de groep te versterken tijdens deze periode van ongekende verstoring veroorzaakt door de coronaviruspandemie”, zei K3.

Naast Barclays droegen ook Kestrel Partners LLP en niet-exec-directeur en aandeleneigenaar Johan Claesson bij aan de financiering. Barclays zal zijn bestaande leningenfaciliteiten uitbreiden met £ 3 miljoen tot £ 13 miljoen in totaal en de twee aandeelhouders zullen een ongedekte lening van £ 3 miljoen verstrekken.

Dit zijn moeilijke tijden voor bedrijven, met Groot-Brittannië in lockdown terwijl de overheid probeert de verspreiding van het nieuwe coronavirus in te dammen. Het is tegen deze achtergrond dat K3 heeft besloten dat het “een kennisgeving van intentie voor administratie” zal indienen voor K3 Business Technologies Ltd.

K3 zei dat de resellervleugel, die Microsoft ERP- en CRM-waren verkoopt, £ 21 miljoen heeft overgedragen in zijn fiscale ’19, accounts waarvoor is uitgesteld zoals hierboven vermeld. In dat jaar genereerde het een bedrijfsverlies van £ 3 miljoen.

Het moederbedrijf voegde hieraan toe: “Gezien de huidige onzekerheden die door de coronacrisis zijn ontstaan, zal deze Britse dochteronderneming naar verwachting in het jaar tot en met 30 november verdere aanzienlijke negatieve EBITDA (inkomsten vóór inkomstenbelasting, afschrijvingen en afschrijvingen) en kasuitstroom genereren”.

Dit is misschien niet het einde voor de wederverkoper, waarbij K3 zegt dat het “interesse zal zoeken in de verkoop van het bedrijf en/ of zijn activa”. De beslissing om van de Britse tak af te komen heeft “geen effect” op de Microsoft Dynamics-biz van de groep buiten het VK, voegde het bedrijf toe.

James Preece, analist bij Megabuyte, zei dat het “verrassend” was om te zien dat de Dynamics-reselleroperatie werd offloaded door K3 “gezien de kracht in andere Microsoft-spelers” in het VK.

“Door het cash burning-bedrijf te ontlasten, kan het management zich concentreren op het versnellen van de overgang naar zijn eigen IP,”, voegde hij eraan toe.

K3 verkoopt DataSwitch, een systeemintegratie- en gegevensmanipulatietool; een cloudgebaseerd “out of the box” IT-retailsysteem; een HR- en salarissysteem; en datawarehouse-oplossingen, naast een reeks producten en services op basis van Microsoft Dynamics.

Klanten zijn gevestigd in de bouw, retail, supply chain, distributie en productie, met namen als Cadburys, Typhoo, Levi’s en T Mobile.

Bij TechMarketView wees onderzoeker Duncan Aitchison op de waarschuwing van lagere winsten en stijgende schulden die K3 vorig jaar uitstraalde, de moeilijkheden die velen hebben bij het verstrekken van prognoses in de huidige omgeving en noemde hij praten over vertraagde contracten of uitstel als redenen waarom het bedrijf zich op kleverige grond kan bevinden.

 

Geef een reactie