Notitieboekjes vliegen uit de schappen als warme broodjes, of misschien wel beter veenpapier, terwijl Britten zichzelf thuis barricaderen om te rusten, te werken en te spelen in een poging covid-19 te voorkomen.

Mike Norris, chief exec bij Computacenter – een van Europa’s grootste resellers – vertelde ons dat hij “500, 1.000 of 2.000 laptopdeals” heeft ondertekend met biz-klanten die werknemers uitrusten voor werken op afstand.

“Op dit moment kopen mensen pc’s op dezelfde manier als ze wc-rollen kopen,” zei hij, verwijzend naar de paniekaankopen die in het VK, de VS en Australië worden gezien als bezorgde burgers zonder voorzichtigheid consumeren.

Hij merkte vergelijkbare pieken op in de verkoop van monitoren, virtuele privénetwerkdiensten en draadloze LAN’s. En hij zei dat de telefoontjes naar de techneuten die hun servicedesks bemannen van biz-mensen die in hun PJ’s werken, met 100 procent zijn gestegen.

“Alles wat thuiswerken helpt, is op. Ik weet niet hoe lang dat zal duren”, voegde Norris eraan toe.

Helaas vullen mensen in ieder geval voor resellers zoals Computacenter hun pc’s niet zo vaak aan als ze poepwissers kopen – een punt dat de CEO niet verloren gaat.

Ongeveer een vijfde van computacenter’s eigen 16.500 medewerkers werken deze week vanuit zijn kantoren, zei hij, en ongeveer 8.500 gebruikten zijn VPN, een stijging ten opzichte van het gemiddelde van 2.500.

Uiteindelijk… ‘klanten stoppen met kopen en gaan kapitaal behouden’
De keerzijde van het coronavirus is dat field service-ingenieurs niet veel te doen krijgen omdat klanten geen mensen ter plaatse willen, en als het VK een langdurige periode van lockdown-vraag ingaat, kunnen vragen voor enterprise kit “stil worden”.

“Klanten zullen stoppen met kopen en kapitaal gaan behouden”, waarschuwde hij.

Een senior bron bij een van ’s werelds grootste techdistributeurs herhaalde de gevoelens over thuiswerken en zei dat “alles wat te maken heeft met uniforme communicatie, en headsets, evenals schermen en notebooks, vliegen.”

Er beginnen echter scheuren te ontstaan in het aanbod met de verstoring, beweerde onze bron, die met ons sprak op voorwaarde van anonimiteit: de verstoring van de productie werd veroorzaakt toen fabrieken in China rond het Chinese nieuwjaar sloten of de productie terugschaalden.

“Toen het virus toesloeg, was er meer dan genoeg product op zee [op weg naar Europa] maar tekorten konden in april of mei beginnen te verschijnen. De vraag kan afnemen, zodat we er overheen kunnen komen.”

Binnenlandse vluchten droegen een “buik vol” techkit tijdens het in gebruik zijn, maar sinds de reisbeperkingen hebben techbedrijven zich tot commerciële expediteurs gewend en zijn de prijzen verviervoudigd, zei onze bron.

“Die kosten moeten worden doorberekend [door distributeurs],” voegde hij eraan toe.

De Europese verladersraad waarschuwde daar vorige maand voor. “We zien misschien een aanpassing van de prijzen, maar deze situatie mag niet leiden tot een soort commerciële exploitatie door bepaalde partijen”, zei Roger Spoel, beleidsmanager luchtvracht van de handelsorganisatie, destijds naar verluidt.

Gurvin Meyer, analist bij Context, zei: “We zien duidelijk een opname van thuiswerkkits in Europa in het algemeen, vooral in de landen die als eerste zijn getroffen door de coronaviruscrisis op headsets (Italië, Zwitserland, Oostenrijk), wat natuurlijk niet onverwacht is, omdat thuiswerken steeds belangrijker wordt.

“We horen ook belangrijke toenames van het verkeer over het gebruik van samenwerkingssoftware zoals Zoom, Hangout, Skype, Webex van leveranciers.”

Hij zei dat het analistenhaus ook “een aanzienlijke jaar-op-jaar groei voor de notebook [segment] had gezien, vooral op de consumentenkanalen (winkelketen en E-tail) voor week 7 tot week 10 [van kalender ’20], die ook wordt geplaatst op de rug van de toename van thuiswerken als gevolg van de crisis.”

Volgens de verkoopgegevens van distributeurs, samengesteld door Context, steeg de verkoop van headsets in Europa met 38 procent op jaar eerder in de bovengenoemde periode van 3 weken, de verkoop van notebooks steeg in totaal met 15 procent, inclusief een piek van 28 procent in de verkoop aan retailers en online resellers. ®

 

Geef een reactie